Att köra bil med Elton

Posted on

Igår berättade jag på Instagram att jag och Elton ska bila till Falun tillsammans imorgon, ensamma! Frågade hur ni med  barn resonerar med att ha barnet fram eller bak när ni kör och det var spridda skurar bland svaren. Många av er hade börjat med att ha barnet bak men flyttat fram det efter att skrik och gråt till slut blivit outhärdligt. Vissa av er höll ut trots skrik och några satsade på att ha barnet fram när ni körde själva och annars ha honom eller henne bak i bilen. Så här har jag valt att göra imorgon!

2Nd435E3SYe8B6LPkFcq4g_thumb_3740

Eltons första biltur ♥

Vi har alltid haft Elton bak i bilen vare sig både jag och Jakob varit i bilen eller om jag kört själv. Jag hade fått för mig att rekommendationerna alltid var att ha barnet bak i bilen men så här står det på Trafikverkets hemsida ”Babyskyddet placeras bakåtvänt i framsätet eller baksätet. För den som är ensam vuxen i bilen är det oftast tryggast att ha det lilla barnet bredvid sig i framsätet. Krockkudden på passagerarplatsen ska då vara urkopplad. Är man två vuxna i bilen är det säkrast om babyn och en vuxen åker i baksätet.”

Vissa gånger har våra bilturer varit väldigt harmoniska som när vi skulle till Täby igår och vissa gånger är det kaos som när vi skulle hem från Täby. Elton spottade ur nappen och  började tokskrika till följd av det. Jag stannade två gånger för att ge honom nappen vilket gjorde honom nöjd och glad igen. Dessvärre hann jag inte köra mer än två meter innan han spottade ut den igen med avgrundsvrål som resultat. Då kände jag att nä det här med att åka till Falun kommer inte att bli lätt. Även om vi inte har någon särskild tid att passa blir det ohållbart att stanna var femte meter och jag kommer inte bli en glad mamma om han ska skrika stora delar av resan.

anx3ivqSRRiS%T5v0fVJMQ_thumb_3742

Hur häftig var han inte här bara några veckor gammal

Jag använder babyskyddets solskydd i bilen för jag tycker inte att de vi fäst på rutan hjälper tillräckligt mot solen. Det gör också att jag tycker att det är svårt att se Elton via bilspegeln som vi har satt upp. Därför har jag nu bestämt att ha Elton i framsätet under trippen till syrran i Falun imorgon. Då kan jag enkelt ge honom nappen, ska använda napphållare så att det blir enkelt och säkert att ge honom nappen fast jag kör. Jag kör bil ofta och tror inte att det kommer påverka säkerheten på något sätt att jag har honom framme. Blir han alltför grinig kommer jag ändå stanna för att amma eller så. Så vad säger man, wish me luck!

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
 • E
  juni 13, 2018

  Lycka till! Man hade alltid barnen fram förr innan airbags kom! Jag kan därför inte föreställa mig hur det är att ha dem bak. Kör man måste det ju vara hopplöst. Allt blir bra! Kram kram.

 • Sandra
  juni 13, 2018

  Låter som en bra plan, jag hade gjort på samma sätt. Tror att det kommer gå alldeles utmärkt för er.
  Ja napphållare är verkligen en räddning

Previous
Mina 5 bästa tips för en lyckad barnvagnspromenad!