Att tappa håret

Tillbaka i Skellefteå för andra gången i sommar, så underbart! Pappa som är väldigt barnkär är så underbar med Elton, blir alltid så varm i hjärtat när jag ser dem tillsammans. Över till något mer otrevligt. Imorse när jag hade duschat och skulle borsta håret möttes jag av den här synen i hårborsten. Alltså ni kan inte förstå hur mycket hår jag tappar. Bara jag tar i det så flyger det strån, måste dammsuga bilen efter 11 timmar i den igår.

7hDbuBLjRi6gDG0OuaydcA_thumb_38f9

Efter att jag har borstat håret efter duschen.

Att tilläggas är att jag tappar hår både under själva duschtillfället, när jag borstar det och sedan när jag ska blåsa det torrt. Tappar lika mycket varje gång, börjar märkas nu kan jag lova. När jag tagit i håret idag har det känts som knappt hälften av håret är kvar. 

Jag nästan skäms över att skriva om det för jag vet att det finns så många som tappar allt hår i samband med bl.a. cellgifter. Minns hur tuff min mamma var som tappade allt hår två gånger och hon var ändå rätt cool med det. Vill inte låta ytlig, men får jag säga att det ändå känns rätt jobbigt. Det är nästan så att jag undviker att tvätta håret för det känns som att jag knappt har något hår kvar efteråt, även om jag vet att jag är välsignad med mycket hår att börja med.

fyrkPUpCRnyJ6F5fLvJXkg_thumb_38ff

Efter att jag har blåst det torrt.

Har hört att man tappar mindre hår än vanligt när man är gravid men att det kompenseras med att man tappar extra mycket hår efteråt. Känner ni också igen det? Är det därför många kvinnor väljer att klippa kort när de blir ”äldre”? 

Så vad kan man göra? Att det skulle hjälpa att byta schampoo och balsam är jag tveksam till, kanske finns det metoder jag missat? Peppra mig med alla tips ni kan!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

8 Comments
 • Jeanette
  augusti 16, 2018

  Igenkänningsfaktor!!! Känns ”skönt” att man ser någon annan som har det lika illa. Förlåt ordvalet… men du förstår säkert hur jag menar Min son är 4 1/2 månad och jag känner precis som du att man i princip undviker att tvätta håret! För mig började det för ungefär en månad sedan…nu upplever jag att jag blivit alldeles fjunig vid hårfästet Köpte silicea-tabletter idag, hoppas att det hjälper. Har alltid haft långt hår och jag blir deppig av tanken på att man kanske kommer att se ut som en hockeyfrilla från 80-talet snart!!!

  • Ida
   augusti 17, 2018

   Åh hej fina och oh ja jag förstår dig, känner likadant att det är skönt att man inte är ensam även om man inte önskar någon samma hårskit. Hur tänker du kring schampo och balsam? Hrm undrar om det är värt att byta, läste att Maria Nila har ett som bidrar till att minska håravfall men jag blir lite skeptisk till om det verkligen funkar…. Åh Silicea använde jag i min ungdom mot akne, kanske kan det funka nu med? Stor kram och håll mig uppdaterad med om du hittar någon mirakelkur! Kramar

 • Tiodora
  augusti 16, 2018

  Hej
  Det är vanligt att man tappar extra mycket hår ett par månader efter förlossningen. Det man kan göra är egentligen att äta en varierad kost och undvika behandla håret hårt. Håret är som mest skört när det är blött och därför är det bra att låta det självtorka innan man kammar. Det blir bättre efter ett tag. PS man kan prova priorin tabletter från apoteket…

  • Ida
   augusti 17, 2018

   Åh hej och tack snälla för tipsen! Hrm… vet dock inte hur jag ska kunna låta bli att borsta ur håret innan det är torrt, det blir som ett skatbo men kanske värt ett försök trots allt. Ska springa förbi apoteket och spana in tabletterna! Stor kram <3

   • Louise
    augusti 19, 2018

    Hej, känner igen mig så väl, efter min första graviditet, fick jag precis som du beskriver plus att hårfästet i pannan flyttade upp gradvis….

    Andra ggn gav jag mig fan på att få behålla håret, så jag köpte en serie från kerastase som heter stimulate (den vita)
    Och även en spray man masserar in i hårbotten. Sen knaprade jag zink b12 och silicea som typ godis men faktum är att ändra ggn tappa jag ingenting. Fick snarare behålla mitt tjocka gravidhår!

    Vet inte om det hjälper när de redan börjat tappa men kanske : )

    • Ida
     augusti 19, 2018

     Hej fina och TACK för din kommentar! Åh önskar så att jag börjat tidigare, var naiv och tänkte att jag skulle klara mig, suck. Nu ska jag bunkar upp och börja knapra, vore ju kul att behålla det hår som är kvar i alla fall 🙂 Stor kram, Ida

 • Maria
  augusti 18, 2018

  Jag har samma problem, fick barn för 4 månader sedan, och jag fick nyligen tipset om att äta Hårkontroll. Märker dock ingen skillnad ännu men förstår att jag behöver ge det mer än en vecka… Jag har som tur är mycket hår från början, men man blir ju rädd när den tjocka tofsen inte känns lika tjock längre.

  • Ida
   augusti 19, 2018

   Åh hej Maria och jag förstår dig verkligen! Den där tjockleksskillnaden på tofsen den är faktiskt lite jobbig. Den som alltid varit så tjock är plötligt så tunn, mot tidigare i alla fall. Har hårkontroll hemma sedan tidigare tror jag men du vet… ätit en vecka sedan glömt bort men nu måste jag satsa! Fick förresten ett superbra tips häromdagen av en läsare som jag ska dela med mig av, hårtvätten igår var inte alls lika jobbig! Stor kram <3

Previous
Vigsel på slottet, älskade vänner och så gick det för Elton på hans andra bröllop