Eufori, egen tid och kaos

Posted on

Det är så fascinerande hur en helg eller snarare en kväll kan svänga så ruskigt snabbt. Som jag skrev till en kompis, från 100% ängel till 100% djävul under två minuter, hur är det möjligt? Nu pratar vi inte om mina egna hormoner utan om Eltons trots och humör. Jag är så glad att Jakob lyckades rädda min Iittala vas som var sekunder från att droppas i golvet. Mantrat ikväll: Ge mig styrka.Men om vi backar till igår då jag hade tre timmar egen tid och kände att jag hade kommit till himmelriket för en lite mer positiv ton i det här inlägget så kan vi avsluta med kaos, deal? Jag har varit så galet förkyld så jag känner mig nästan väckt från de döda och så känner även mina naglar. Att gå över tiden med naglarna är inte långt ifrån att gå över tiden med en bebis, haha ja men nästan i alla fall.Eltons förslag på ny färg var svart, jag själv hade tänkt mig någon nyans av pastell lila/ grå men när jag väl gick igenom färgkartorna gjorde jag som jag alltid gör – föll för glitter igen. Tjejen som gjorde naglarna tittade på mig och sa ”På alla naglarna?”. ”Eh ja?!”.

Efter att klorna vässats och fixats så köpte jag presenter till svärmor som vi firade idag och på väg till bilen så valde jag en annan väg och råkade första hamna på ett folktomt fik och såg min möjlighet att fika ensam. Så magiskt! I dessa tider längtar man kanske främst att få fika med någon annan än bara sig själv men bara känslan att få äta en stor kardemummabulle, sitta ner och bara vara – halleluja! Som om inte detta var nog så råkade jag passera butiken Twilfit som hade 50% på hela butiken. Jag har tänkt ta tag i ”efter bb” looken hemma men inte orkat och på Twilfit hittade jag så mycket bra saker som jag har lovat att visa er.På väg hem i bilen var jag nästan euforisk men tänka sig så snabbt det kan vända ha ha. Idag känns det som om gårdagen aldrig hänt och här sitter jag med tofsen på sne och med en ruskigt trött spegelbild. Det är tur att man glömmer fort för att vara småbarnsförälder är verkligen krävande och idag har det djupandats många gånger och när det blir kaos så är det så svårt och utmanade att vara en pedagogisk förälder snälla säg att ni håller med. Hoppas att någon av er känner att det känns lite befriande att jag säger det – så skönt att det är förskola och jobba imorgon! Nu blir det sista avsnittet av Tunna blå linjen sedan tack och god natt!

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Karin
  mars 14, 2021

  Äh, JA på den! Måndag here we come!!
  Kan ha ”tappat det” ett par gånger i dag, eventuellt sagt några mindre pedagogiska saker! ‍♀️
  Ny dag, nya möjligheter…

  • Ida
   mars 14, 2021

   Ha ha ja men halleluja känner jag man är inte ensam! You go girl, kramar

 • Andrea
  mars 15, 2021

  Åh håller så med dig! Har en 1-åring och en 3-åring, båda utmanande på olika vis Igår var jag så less och trött på allt stök och tjafs och ville mest bara gråta. Små stunder av egentid är så guld värt! Tur att man ändå ganska fort glömmer de där jobbiga stunderna och att det finns många fina och härliga stunder också Men visst, ibland känns det bara som man fokuserar på att överleva. Heja oss!

  • Ida
   mars 15, 2021

   Åh men visst är det skönt att påminna sig om att man inte är ensam när man känner så här <3 Och det är precis som du säger så många fina stunder och jag kan sakna ihjäl mig när Elton är på förskolan ibland men ibland är livet som småbarnsförälder TUFFT. Stor kram <3

Previous
Ida GW Persson