Första natten utan amning

Jag vågar knappt skriva det men jag ammade ingenting under natten som gick! Jag ammade sista gången vid 23 tiden och morgonens första vid 05:30. Halleluja!

Okej vi tar det från början vår plan, hur det gick och hur vi tänker för kommande natt. Eftersom vi har Elton sedan tidigare så har vi ju erfarenhet från ganska exakt samma situation – minns att jag mådde och kände exakt samma som nu men då hade vi ett barn och idag två vilket kräver ännu mer energi. Trots det glömmer man mycket, och tur är väl det men minns att vi hade som mål när nätterna med Elton var tuffa att han inte skulle amma mellan 00-06 så det var vårt mål även nu.

Det är ingen optimal vecka att köra igång detta med för Jakob som har väldigt mycket på jobbet men det är bara att inse tycker jag att det alltid kommer vara ”fel tid” och jag behöver sömn nu! Så igår bestämde vi att jag skulle sova i gästrummet och inte gå in till sovrummet där Maj och Jakob sov. Vi kom överens om att han fick komma in till mig om det skulle gå åt skogen men inte tvärtom. För mig var det väldigt viktigt för att inte ha dåligt samvete och fundera på om jag behövdes (kvinnofälla?) men också för att jag behövde stålsätta mig och känna ett ”nej gå inte dit”.

När vi summerade imorse så hade Jakob, relativt enkelt, nattat om Maj tre gånger i början av natten men den stora utmaningen och genombrottet kom strax efter klocka 01. Maj verkligen SKREK och höll på i dryga timmen så jag låg vaken men i gästrummet och bara intalade mig ”gå inte dit gå inte dit”. När klockan passerat 02 och det fortsatte gick jag upp och gjorde en flaska välling, något som inte funkat att ge annars. När jag gick in med den till Jakob var han rätt trött och uppgiven och sa att jag kunde ge den om jag trodde att det skulle funka. Och vad tror ni händer? Maj sveper 100 ml bara så där. Stora stora klunkar och jag trodde nästan att jag skulle börja gråta av lycka.

Efter flaskan gick jag tillbaka till gästrummet och då var hon vaken lite av och till men sov sedan till 05:30 då var det rätt skönt att amma för brösten var stenhårda. Efter amningen sov Maj till klockan 07. Förstår ni lyckan?

Vår plan är att köra på så här i två nätter till, kanske behövs det fler. För nu vet vi att det går att ha nätter utan amning och vi vet att hon kan dricka välling om det behövs. I natt tänker jag att vi värmer en flaska välling och häller i en termos så att man slipper gå upp och värma sedan ger man den vid första uppvaket sedan behövs det kanske en till under natten så får de andra uppvaken ordnas med att vyssa.

Jag vill även säga TACK TACK TACK till alla era meddelanden på Instagram och kommentarer här på bloggen. Ni är så fina som delar med er av era erfarenheter, peppar och skickar kärlek. Håll tummarna för natten!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Karin
  november 9, 2021

  Ett tips är termos med varmt vatten och pulver redo i nappflaska alt burk så häller man bara på vattnet när det behövs och skakar flaskan

  • Ida
   november 14, 2021

   Smart!

 • E
  november 9, 2021

  Bra där Maj, nu slipper du billiga lådan 😉 puss

  • Ida
   november 14, 2021

   Exakt Kram!

Previous
När man känner sig bakfull men missade festen