Höstens inredningsprojekt

Det härliga med hösten, förutom att man får klä sig i mjuka ulltröjor och tända ljus, är att den alltid förknippas med nystart. Det har väl att göra med att hösten alltid medförde en ny terminstart i skolan som man känner att ett nytt blad håller på att skrivas varje gång som löven börjar skifta färg. Här hemma är vi i startgroparna till höstens inredningsprojekt – gästrummet. 

Vi valde en bäddsoffa med latexmadrass som är gjord av naturmaterial, bäddsoffan är verkligen så skön att både sitta och sova i.

Gästrummet, eller kamrersrummet som det kallas för här hemma men mer om det en annan gång, har inte alls hunnit få den kärlek och omtanke ännu som det behöver. Vi stod lite i valet och kvalet hur vi skulle inreda det då vi egentligen såg olika behov för rummet. Eftersom det är ett gästrum ville vi såklart att våra gäster skulle få rum och sova där och vi stod i valet mellan ett sängskåp och en bäddsoffa. Valet föll tillslut på en fantastiskt snygg bäddsoffa som i nedfällt läge ser ut som en dagbädd modell större. Vi blev så glada när vi ramlade över den här smaragdgröna drömmen från Bäddsoffexperten för jag tycker att det har varit så svårt att hitta en snygg, modern och skön bäddsoffa. Kände själv inte till Bäddsoffexperten sedan innan med förutom bäddsoffor hade de också många olika sängskåp, ett klart tips! Tack vare vår fantastiska bäddsoffa kan vi ha gäster som sover över, den blir 140 cm bred när den är nedfälld, och det går också att sitta och läsa eller se på tv i rummet. Eller nu ljuger jag, det är svårt att se på tv utan en tv men tanken är att vi ska köpa en och sätta upp bakom dörren. Jakob hade också en önskan om att rummet skulle kunna agera kontor för honom. Innan vi slog till på bäddsoffan klurade vi alltså även på ett sängskåp för att kunna få plats med ett skrivbord. Vi kände dock att bäddsoffan hade fler användningsområden, med ett sängskåp skulle vi aldrig nyttja rummet till att läsa eller se på tv utan bara veckla ut den när vi hade sovgäster. Jakob önskar dock fortfarande att han skulle kunna få plats med ett skrivbord i rummet men eftersom det är en snedvägg som stjäl lite plats så blir ytorna väldigt begränsade. Jag har dock kommit på en idé som jag hoppas kommer att kunna fungera. Min plan är att sätta hyllor längst väggen där borden tillfälligt står just nu och med hjälp att lister ge dem ett platsbyggd intryck. Sedan tänker jag att man måste kunna bygga ett skrivbord som man fäller ner, förstår ni hur jag menar? Vi är verkligen i behov av en bokhylla och hyllan skulle också kunna agera lite avlastningsyta för gästerna som sover över. Rummet osar verkligen compact living så det är på håret att bokhyllorna som jag har tänkt kommer att rymmas så jag tror att jag kommer att behöva mäta ytterligare en gång för att inte behöva slita håret om det inte funkar.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

6 Comments
 • E
  oktober 31, 2019

  En sekretär skulle kanske oxå vara en lösning, om den får plats vill säga.

  • Ida
   november 1, 2019

   Nja tror inte att det skulle gå. Det är rätt trångt så måste hitta en väldigt smidig lösning. När jag tänker sekretär så tänker jag ganska tunga åbäken ha ha men när jag googlade så fanns det ju modernare och smidigare lösningar så tack för tipset! Fortsättning följer 🙂 Kram Ida

 • Kristin
  oktober 31, 2019

  String har ju jättebra lösningar för kombinerade hyllor/skrivbord för kompakta ytor! Kanske kan vara något?

  • Ida
   november 1, 2019

   Åh jag vet! Det är ett av alternativen. Ska mäta ordentligt i helgen och se om det kan vara en möjlighet. Stor kram!

 • Nathalie
  februari 23, 2020

  Vilken fin bäddsoffa! Får man fråga vilket märke och modell det är?

  • Ida
   februari 23, 2020

   Hej Nathalie visst är den fin! Den kommer från Bäddsoffexperterna men kan inte se vår modell på hemsidan. De har dock väldigt många olika modeller och du kan välja vilken typ av madrass du vill ha och tyger så du kan säkert få till en liknande. Hemsidan hittar du här https://www.baddsoffexperten.se Kram Ida

Previous
Oktoberbad, Jokern, leopard och charkisar