Mina 5 bästa tips för en lyckad barnvagnspromenad!

Posted on

Idag har vi haft en sådan dag som jag tidigare bara kunnat drömma om. Jag och Elton har promenerat till och från Bromma blocks, gjort ärenden och ätit lunch! För några veckor sedan hade bara tanken på en sådan dag känts helt orimlig men nu kan vi äntligen njuta av en utflykt som den här tillsammans.

cddDte3oREmgz5qEvlq6NQ_thumb_3734

När Elton var riktigt liten fungerade vagnen jättebra och han somnade nästan direkt men det blev klurigare ju äldre han blev. Ett tag var det så svårt att komma ut på promenader för han bara skrek vilket gjorde att jag nästan fick en klump i magen innan vi kommit ut men nu har det vänt. Här kommer mina bästa tips och tankar för varför det äntligen vänt och vad man kan göra för att öka chanserna för en harmonisk barnvagnspromenad.

  1. Efter att det blev för varmt med åkpåse i vagnen blev det väldigt mycket yta för Elton i vagnen tills vi började med babynest. Vi har ett babynest i hans säng men nu fick jag låna en mindre variant från min vän Sanna och det blev sådan skillnad. Bebisar är ju vana att ligga trångt sedan tiden i magen och det är anledningen till att babynesten blivit så populära och här blev det verkligen en hit.
  2. De gånger som Elton krånglar i vagnen är det oftast för att han är hungrig. Därför ammar jag alltid innan han ska ligga i vagnen vilket också gör att han somnar lättare. 
  3. Kör vagnen på grus, ojämna stigar och allt som egentligen inte är plan asfalt om barnet har svårt att komma till ro. Det funkar, nästan, alltid!
    EI2bijpERtaL4mnbWSky3w_thumb_3735
  4. Bärselen är verkligen räddaren i nöden när vagnen trots allt inte räcker till. Då är det närheten som han behöver och då är det bara famnen som fungerar. När vi är ute och går eller när jag måste få någonting gjort här hemma är därför bärselen räddaren i nöden. Då får jag händerna fria och Elton får sitt behov av närhet tillgodosett. Jag försöker i möjligaste mån att ha så lite som möjligt på mig på överkroppen när jag använder bärselen just för att han ska känna så mycket närhet som möjligt. Jag har allt med bärselen i förvaringsutrymmet under vagnen!
    NJbcItrDTPmaSKhXaGlDKQ_thumb_3739
  5. Ge inte upp! När vagnen inte funkade och innan bärselen kom in i vårt liv höll jag nästan på att ge upp och drog mig från att gå promenader för det var så jobbigt när Elton skrek konstant. Jag är så glad att jag ändå fortsatte och tog mig ut även de kämpigaste dagarna för oss båda men kanske främst för min egen skull. Jag behövde luft, få röra på mig och se någonting annat än bara lägenhetens väggar och jag ångrade aldrig en promenad även om många av dem var väldigt tuffa och svettiga.  

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

No Comments Yet.

Previous
Ljuvliga sommarkvällar