När man känner sig bakfull men missade festen

Precis som rubriken säger har jag känt mig idag och ja nästan varje dag den senaste tiden. Känslan av att vara bakfull eller ha jobbat ett nattpass och vaknat upp alldeles för tidigt efter det. Majs och mina nätter går inte så bra just nu. Det äts mer eller mindre konstant eller det snuttas nog mer och mina bröst har blivit två levande nappar. Jag vet inte hur många gånger per natt jag vaknar… 6, 8 eller 10. Det spelar inte så stor roll hur många gånger för det är hur som helst för många och jag känner mig helt slutkörd.

Snälla ös på med tips för hur vi kan få Maj att acceptera flaskan (rekordet är 30 ml annars slår hon mest bort den. Har t.o.m testat doppa nappdelen i sockerlag utan att väcka intresse) och hur vi ska bli av med nattammandet.

I natt ska vi testa att jag sover i ett annat rum så får vi se hur kaosigt allt blir. Ligger jag bredvid Maj ger jag upp och ger bröstet för att få sova sedan slutar det oftast med att hon ändå inte somnar eller vaknar igen efter en halvtimme.

Stort behov av pepp, kärlek och konkreta tips just nu ❤️

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

10 Comments
 • Tess
  november 8, 2021

  Åh men finaste jag LIDER med dig! Inte så pepprigt men en jäkla massa medkänsla. Alltså på riktigt mitt enda tips, plugga i öronproppar och sov i ett annat rum och ge INTE vika för dåligt samvete. Hon har världens bästa pappa som får bli helt slut några nätter, MEN summa summarum kommer alla bli piggare därefter. Och sen, unna unna unna dig. Glitternaglar, glass kl 10 på förmiddagen och popcorn till lunch (funkar ju liksom inte när Elton är hemma och ser). Och bäst av allt men svårt är att sova borta men inte helt lätt än då hon har behov av att du ammar sen kväll/tidig morgon kanske?
  Men oavsett gör det NI känner är rätt för er. ❤️

  • Ida
   november 14, 2021

   Popcorn och glitter – nu börjar tipsen likna något haha! Nämen TACK för pepp och ja att unna sig behöver man verkligen när det är väldigt lite sömn.

   Nu femte natten var Jakob borta så då gav jag vika för att inte ha Elton som kanske skulle vakna osv men det var hanterbart många uppvak. Testade en annan flaska men blir så arg haha annars är hon världens gladaste.

   Projektet fortgår! Kramar!

 • Katja
  november 8, 2021

  Känner igen mig! Samma problem hemma med vår 6 månaders. Sov super fram till 4 månader, efter det vaknat varannan till varje timme, enklast att trösta med bröstet. Jag tror också på att bara vänja av den hårda vägen, men har inte testat det själv.

  Stor kram!

  • Ida
   november 14, 2021

   Hej Katja! Ja vad hände efter de magiska fyra månaderna, suck men så glad att de första månaderna ändå var hanterbara.

   I natt var Jakob borta och då blev det bröstet igen om än inte lika ofta. Det är så jobbigt att natta på annat sätt när man vet att man kan stoppa skriket med bröstet men tyvärr varar inte lugnet så länge här innan vill äta eller snutta med. Testade att byta flaska igår men fortfarande ointresserad, suck!

   Berätta om du kommer på något superknep ❤️ Kram!

 • Tina N
  november 8, 2021

  Just nu så halvsitter jag mycket upp och sover så att lillebror kan ha bröstet i munnen, eller så ligger jag på sidan med översta bröstet i hans mun och då kan jag sova fast han ammar. Så jag har inga tips kring flaskan, bara mina egna nödlösningar för att få sova lite

  • Ida
   november 14, 2021

   Åh känns ju så igen! Liggamningen som varit räddningen här fick vi inte till med Elton så då körde jag många sittande nätter med nackspärr som resultat alltför många nätter. Stor kram och hoppas att vi båda får sova bättre och mer snart! Kram Ida

 • Karin
  november 8, 2021

  Kämpa!
  Lowa hade en period när hon var ca 8 mån då hon vaknade varannan timme. Jag blev helt förstörd och höll i princip på att krascha. Det finns ju en anledning till att det används som tortyrmetod att väcka någon med täta mellanrum!
  När de passerat 6 månader så behöver de ju inte äta längre på nätterna så jag skulle satsa på att sluta med nattmaten helt istället för att försöka börja med flaska. Ge ett sent kvällsmål, typ gröt eller välling som hon står sig på. Det kommer bli två-tre kämpig nätter men sen tror jag hon kommer sova längre och längre perioder.

  Du ska inte sova i samma rum! Bebisar känner lukten av mamma och mjölken. Det bästa är om du kan få sova borta från lägenheten två nätter, näst bäst om du sover i annat rum med Öronproppar. Du ska sova ostört, annars faller hela konceptet.
  Det kommer bli två slitiga nätter för Jacob men det får han ta, det kommer inte bli bättre av att du kraschar. Sen när du fått sova två nätter ostört så kan ni kanske ta varannan natt?

  Det kommer bli bättre!
  Styrkekramar i mängder!

  • Ida
   november 14, 2021

   Fina du TACK för pepp och tips! Maj äter gröt som sista mål plus ammas (mkt av gröten hamnar ju utanför än ) sedan blir det amning innan jag ska sova men verkar inte räcka eller så är det inte det ahhh skönt när barnen kan prata sen. Sovit i gästrummet fyra nätter, nu den femte var Jakob borta och då föll jag in i nattamningen igen om än hanterbart.

   Har du fler tips på vägen så hojta! ❤️ Kramar

 • E
  november 9, 2021

  Ja du Maj – nu får du passa dig så du inte hamnar i billiga lådan på EPA önskar att jag hade ngt bra tips men tyvärr. Att bita ihop verkar inte heller gå hem för det är old news verkar det som hoppas det ordnar sig med att du sover i annan säng. I värsta fall kanske Maj ska sova ett par nätter hos ngn annan utan bröst. Tummarna för lösning knipes hårt iaf

  • Ida
   november 14, 2021

   Tack för att du alltid peppar ❤️❤️❤️ Kramar!

Previous
Jag borde ha rusat efter henne