Natt två utan amning – kaos

Idag kan inte ens kaffebryggaren rädda mig – nattens brist på sömn är minst sagt påtaglig hos samtliga i kvartetten här hemma. Jag var rätt pepp inför natten, lyckan efter att Maj druckit välling natten innan var stor så jag trodde att allt skulle gå mycket mer smärtfritt än det gick.

Som natten innan fick Maj amma just innan jag la mig för att sova. Hon ammade kl 21 när hon vaknade till och kl 22. Sedan la jag mig i gästrummet och hon gjorde som natten innan några uppvak som Jakob kunde natta om sedan drog det igång vid 01:30-02 någon gång. Det skreks och det skreks och det skreks. Jag försökte stålsätta mig men tillslut gick jag in till sovrummet, nu förstår jag de som sover borta under de här dagarna för det är hemskt att höra gallskriken och veta att brösten kan göra att alla får sova igen men jag vet ju också att vi inte kan ha det så längre. Maj blev först knäpptyst när hon såg mig och sedan drog skriken igång igen. Tillslut vid 03:30 fick jag henne att somna om igen efter välling, hon drack men vi kämpade länge och det blev inte så sammanhängande, och efter vaggande i famnen.

Även om känsla idag är tung efter sömnbrist så ska jag inte glömma att jag klarade att inte ge henne bröstet. Maj fick amma 05:30 och 06:30 när hon vaknade och det var återigen en lättnad för de stenhårda brösten.

Stackars Elton som har fått en seg hosta igen hostade oavbrutet hela natten så det gjorde inte saker bättre, ”sov” med honom vissa stunder i natt med men jag låg mest och stirrade i taket.

Nu blev det ett rätt deppigt inlägg men det är inte för intet som sömnbrist räknas som tortyrmetod och nu när vi dessutom vabbar finns ingen tid att återhämta sig. Jag vet att vi är flera som är i exakt samma sits så hoppas att det hjälper att se det vi lyckas med och de utmaningar vi stöter på.

Natt tre det är kanske då det vänder!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

No Comments Yet.

Previous
Första natten utan amning