Operation, narkos och fasta

Posted on

Pjuh tiden har rusat fram här så jag har knappt hängt med själv och än mindre hunnit berätta för er att imorgon är det dags för min operation. Ni kommer säkert ihåg att jag berättade HÄR under ett känslosamt inlägg hur de upptäckte att jag hade kraftiga cellförändringar under graviditeten. Imorgon är det dags för operation under narkos och det är blandade känslor inför morgondagen.

sjukhus

Från kaosdagen på KS Huddinge i januari

Det känns skönt att det äntligen ska bli av samtidigt som det påminner om det jobbiga som var under graviditeten och att ett ingrepp under narkos ändå känns som en stor grej. Jag kommer behöva fasta och hoppas verkligen att allt går smidigare än förra gången, kommer ni ihåg hur jag fastade vansinnigt länge för att sedan bli hemskicka från KS efter 12 timmar på sjukhuset utan ingrepp och hur jag fick komma tillbaka och göra allt igen några dagar senare. Då var oron stor för att jag hade Elton i magen och det fanns hela tiden en tanke och risk att han eventuellt skulle behöva plockas ut tidigare och att förlossningen skulle råka sätta igång. Riktigt tidigt när hela cellförändringsproblematiken uppdagades pratades det även om att han eventuellt skulle behöva plocka ut så tidigt att han kanske inte skulle kunna ha gått att räddas. Herregud så tufft det var och så dåligt jag mådde, så även om det känns jobbigt att genomlida detta nu så är jag bara så otroligt lycklig att hela graviditeten fick fortlöpa och att han äntligen finns hos oss. 

Jag får inte amma Elton de närmaste sex timmarna efter narkosen så det är tur att han är van vid ersättningen som vi kompletterar med ibland. Jag pumpade även ut en del bröstmjölk igår och ska köra en vända till ikväll. Det är konstigt att det inte kommer mer mjölk när jag pumpar, har hyrt en elektrisk bröstpump på Apotektet, för när jag handpumpar med bara händerna efteråt när det inte kommer mer mjölk med den elektriska pumpen så finns det så mycket kvar. Men det är lite trixigt att handpumpa tycker jag… men på amningsmottagningen berättade de att det helt enkelt inte funkar för alla bröst att pumpa. Skumt. Hur som helst, operationen är vid lunchtid imorgon så håll tummarna för att allt ska gå bra. Kramar.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

5 Comments
 • Lena
  maj 13, 2018

  Håller tummarna, tänker på dig

 • Eva
  maj 13, 2018

  Tänker på dig i morgon!

 • B
  maj 13, 2018

  Det kommer gå bra! <3

 • Anette Burén Andersson
  maj 13, 2018

  Ida, jag finns med dig i tanken ❤

 • Jennifer
  maj 14, 2018

  Styrke kramar ❤️

Previous
Självförtroendeboost