Påskutflykter, 15 dagar till BF och tankar om döden

Posted on

Så var denna annorlunda påsk över. Som jag kommer att uppskatta varenda liten möjlighet till att fira högtider tillsammans med allt vad nära och kära heter framöver <3. Som tur är har vi Jakobs familj nära så vi har kunnat träffa Jakobs mamma och syster utomhus samt några av våra grannar som vi grillat med och igår var jag och Elton iväg och träffade en vän och hennes kids för utelek. Idag tog jag en promenad med en av mina bästa vänner, så det värmer i hjärtat de få gångerna just nu som det händer.Lovade tidigare i dag på min Instagram att jag skulle tipsa om två favoritställen som man kan hänga utomhus på, hoppas att dem är nya för er! Det första är Rosenhill på Ekerö, där man kan äta och fika magiskt gott och ekologiskt. Det är väldigt stora ytor och som nu i helgen satt vi uppdelade i två olika bord utomhus och det finns även möjlighet att sitta inne med rätt stora avstånd om man föredrar det.Jag försöker vara så noggrann det bara går nu när förlossningen närmar sig och det kändes så bra på Rosenhill att man kan sprida ut sig så. Det är en väldigt spännande plats för barn och det är ett så skönt lugn över den bohemiska platsen som i vanliga tider även bjuder på bakluckeloppis och musikkvällar.

Mitt andra tips är Kanaans trädgårdscafé i Grimsta naturreservat där det också är väldigt coronaanpassat. De hade infört ett nummerlappssystem där man tar en nummerlapp utomhus och när det är din tur får bara en gå in så det är ingen risk för köbildning inne där man beställer. De hade även öppnat en liten servering ute där man kunde beställa enklare fika, sedan finns det väldigt mycket sittplatser ute så det är lätt att hålla avstånd. Stor tumme upp och såååå gott! Jag och Elton var där med min vän Johanna och hennes två barn och hela gänget festade på pannkakor. Det är nog första gången jag testade deras pannkakor, brukar gå på något från deras vuxenmeny i vanliga fall och alltid varit så nöjd med allt jag ätit men just nu har jag verkligen cravings efter mat som pannkakor, sylt och grädde ;).

Idag är det förresten 15 dagar kvar till beräknad födsel, 15 dagar! Jag måste säga att vi hade en mycket bättre struktur förra gången men men det löser sig nog. Imorgon måste vi verkligen leta upp babyskyddet från förrådet, köpa blöjor och förhoppningsvis kommer även skötbordet som vi har beställt. Vi måste även sätta oss ner och göra en bra struktur för hur vi går till väga om värkarna sätter igång på natten, tur att vi både har Jakobs familj och bra grannar nära. Jag tänker att vi måste försöka förklara för Elton att det kan bli så att bebisen kommer på natten och att vi måste åka till sjukhuset då. Han är så klok vår älskade Elton med så många tankar. Han har börjat prata en del om döden och idag undrade han om man kan gå när man är död, om mormor går eller hur hon gör i himlen. Ofta kommer hans frågor om döden från ingenstans och jag blir alltid tagen av dem och speciellt när han frågar om mormor. Han konstaterade även att han tyckte att Tegnell är ett konstigt namn, han älskar Dr. Albans Tegnell låt. Så liten men samtidigt så stor, tänk att du snart har ett syskon. <3

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

No Comments Yet.

Previous
Påskpynt