Provresultat

Posted on

För några veckor sedan när jag var på väg till frisören tog jag en snabb titt in i vårt postfack när jag skuttade nerför trappen och där låg ett brev från Karolinska Sjukhuset i Huddinge. Jag förstod direkt att det var mina provresultat som kommit och det högg till i hjärtat. Jag funderade på om jag skulle låta brevet ligga kvar tills jag kommit tillbaka från frisören men det var helt omöjligt att inte riva upp det i trapphuset där jag stod.

Y7iSozmSSHmpa2DjR%oAeA_thumb_37ab Jag hade till en början svårt att fokusera på vad som stod, såg bara att det var mycket text. Mycket text tänkte jag skulle vara samma sak som ett dåligt resultat. Ordet cancer började eka i mitt huvud innan jag tog ett djupt andetag och började läsa. Där stod det något helt annat.UNADJUSTEDNONRAW_thumb_37aeDet stod att de nu fått svar från den mikroskopiska undersökningen som genomfördes efter operationen och det visade på låggradiga cellförändringar som var borttagna i sin helhet. Låggradiga… borttagna i sin helhet! Kunde knappt tro att det var sant! Det stod att jag var planerad för återbesök med nytt cellprov om sex månader. Jag kunde inte sluta le. Mina cellförändringar som under graviditeten visade sig vara kraftiga och avancerade var nu låggradiga och dessutom borttagna. Det går inte med ord att beskriva lättnaden men ändå gnager det lite i mig att de vid uppvaket sa att de inte kunnat ta bort en så stor bit som de önskat. Finns det risk att de ändå inte fått bort allt? Ska försöka få kontakt med läkaren under veckan och fråga lite mer mer just nu känns det som att jag faktiskt kan andas ut en stund och bara få vara. Så tufft det har varit sedan graviditetens början att ha det här hängandes över mig, men nu vill jag bara få koppla bort det en stund och mysa med min älskade lille son.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
  • Eva
    juni 25, 2018

    Åh vad skönt! Troligen ville operatören ta med god mariginalen med tanke på din historia men fick ju det trots allt! Kram!

  • J
    juni 25, 2018

    Så glad för din skull, härligt med positiva provsvar! ”Borttagna i sin helhet” är ju fantastiskt. Kram!

Previous
Midsommar