Så gick vårt första ”planeringsmöte” för egen tid och ett starkare team

Nu har det gått precis en vecka sedan mitt och Jakobs första ”planeringsmöte” med målet att ge varandra egen tid, känna oss starkare som team, föräldrar och som oss själva. Det kändes så bra, trodde verkligen inte att det skulle kännas så bra efteråt vilket gjort både mig och Jakob peppade inför vårt andra ”teammöte” ikväll. 

ICrAYiKZS2ifObp7MpQODQ_thumb_38f1

Fick tips av en fin läsare som börjat med samma sak, att sitta ner tillsammans med sin partner och prata igenom veckan som gått och planera inför den kommande veckan, att försöka göra det till en positiv stund. Hon berättade att de drack eller åt något gott vilket vi också tänkt anamma. Man vill liksom inte som att det ska ligga en tyngd över detta utan snarare att vi genom våra ”möten”, gud vad ska man kalla dem?,  ska känna oss både starkare som individer och som team.

IMG_0385

Vi var så trötta när vi kom hem förra söndagen efter ännu ett bröllop men vi visste också hur viktig det var att vi satte oss ner så jag bryggde te och vi fikade lite gott till. Vi märkte dock att vi hade lite olika uppfattningar om hur detta skulle gå till, en av oss är mer digital (Jakob) och en av oss är lite mer analog (jag). Jag sa att jag tyckte att det var en bra idé att skriva ett protokoll för att komma ihåg vad vi kommit fram till och att vi skulle göra en ”att göra lista”. Papper, penna och post it lappar såg jag framför mig. Min digitala make tänkte genast på appen Zenkit och att skriva protokollet på datorn… en punkt blev att jag skulle ge Zenkit en chans och fråga Jakob om hjälp innan jag avfärdade det helt. Ha ha…. män är från Mars kvinnor är från Venus eller hur var det… inte alltid lätt att få saker att gå ihop men nu har jag lärt mig den här rätt effektiva appen.

_93y2922
Det kändes så bra att sitta ner tillsammans med målet att vi ska må bra. Vi gick igenom hur det känts, hur vi ville att nästa vecka skulle se ut med egen tid, Jakobs arbetstid då han är egenföretagare, vad vi ville hinna fixa hemma och viktigaste punkten var såklart Elton. Man kan sammanfatta det med att vi satte ord på våra känslor, jobbade på gemensamma lösningar och såg saker ur bådas perspektiv.

13978212_10208537784154151_2081417557_o

Idag sa Jakob att han längtade efter vårt möte ikväll och det är väl ett rätt bra betyg!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

8 Comments
 • Tess
  augusti 19, 2018

  Hejja er och så härligt att ni också gör en fin stund av det. Här inväntar jag just nu maken, som nattar dottern, medan Lill-killen somnat här bredvid mig, för vår planering (som också innebär att lägga upp gamla barnkläder på Tradera som annars aldrig blir av men som ”tynger mig” för att vi borde. Den ”action point” är från förra veckans planering.) Nä nu tror jag minsann han somnat där uppe. Ikväll blir det te och food pharmacys tips på rawfoodbollaf med mandlar och kardemumma, tips tips!

  • Ida
   augusti 23, 2018

   Åh heja oss! Ska se till att det blir ett lyxigt glas rött till söndagens powermöte som jag fick tips att kalla det… och kanske lite oliver till! Stora kramar, Ida

 • Sofia
  augusti 20, 2018

  Mitt förslag till namn på mötet är ”Powermöte”, då det har till syfte att boosta o göra familjen till ett starkare team.
  Tack för en fin blogg!

  • Ida
   augusti 23, 2018

   Hej Sofia och tack! <3 Powermöte, ja! Det får det bli, tusen tack för pepp. Kramar, Ida

 • Sofia
  augusti 20, 2018

  Heja er!
  Jag har en förfrågan om ett inlägg! Jag blev så sugen på att geta mer om din portabla streamer som du har med när du reser, skulle du inte kunna göra ett litet inlägg om denna?

  Stor kram!

  • Ida
   augusti 23, 2018

   Hej Sofia och visst kan jag det! Den är min räddare på alla resor, åker aldrig utan den! Perfekt storlek både på resande fot och hemma när tiden är knapp. Ett bättre inlägg kommer, kramar Ida

 • Stina
  augusti 20, 2018

  Hej! Vilken ärlig och underbar blogg du har.
  Jag tänkte kolla vart du köpte dina klänningar till era bröllop ni varit på? Har själv en liten kille på 6 v som jag ammar, ska på två bröllop nu i september och letar kläder för fullt. Köpte en klänning när jag var höggravid och var kanske lite väl optimistisk 🙂

  • Ida
   augusti 21, 2018

   Hej fina och tack snälla vad glad jag blir! Hoppas du fortsätter hänga med här :). Åh det där med att hitta finkläder när man ammar…inte helt lätt! Den blåa som jag hade på första bröllopet är en amningsklänning från HMs webbshop, var precis inne och kikade och kunde inte hitta den så tyvärr är den nog slut. Den var kanon och kommer vara fin att använda även efter att amningen är över.

   På det andra bröllopet bar jag en rosa tyllkjol och ett finare linne till, kjol och linne kändes därför lika fint som klänning. Eftersom det var tunna axelband på linnet så köpte jag faktiskt en vanlig axelbandslösbh, ej amnings alltså, och vek bara ner den när jag skulle amma. Gick jättebra!

   Nu till det tredje bröllopet är jag lite osäker om jag ska köra på den blå klänningen igen eller en långklänning som jag lånat av en vän. Lycka till och berätta gärna hur det gick! Stor kram

Previous
Att tappa håret