New York, New York

Fick en förfrågan om jag kunde ge lite New York-tips och därför tänkte jag passa på att bjuda på en guide över vad ni absolut inte får missa när ni besöker det stora äpplet. Håll i er!

 

New YorkÅk taxi, billigt och smidigt

Äta bör man annars….

När ni är i New York måste ni passa på att satsa på bra restauranger. Mitt tips är att boka bord i god tid då de populära restaurangerna oftast är fullbokade lång tid i förväg. Dom flesta restaurangerna använder sig av smidiga nätbokningssidan Opentable.

En favoritrestaurang är Spice Market i Meatpacking District. Ett tips är att börja med en drink i baren och sedan vandra en trappar ner och avnjuta en god asieninspirerad måltid. På Spice Market är inredningen noga genomtänkt och bidrar till en atmosfär utöver det vanliga. Ett hett tips! 403 West 13th Street, New York, NY 10014

Spice Market

Vill ni avnjuta världens godaste havsabborre så är Sushi Samba rätt plats att besöka. Och ja- det är resturangen där Samantha i SATC droppar linen ”Dirty Martin? Dirty Bastard” till Richard. SUSHISAMBA West Village, 87 Seventh Avenue South, New York, NY 10014

SushiSamba

Bistro bagatelle

Bistro

Partybruncher är nog bland det bästa jag vet. På klassiska Bistro Bagatelle avnjuter du först en bellini eller två och beställer in något från den fantastiska brunchmenyn. Efter en stund dämpas belysningen, personalen lättar på kläderna, partymusiken drar igång och gästerna börjar dansa på borden. Ett måste! One Little West 12th Street, New York, NY 10014

Market

Dagen efter kan du behöva inleda dagen men en lugn promenad. Ska du ta en tripp längs High lane så passa på att slinka in på Chelsea Market innan och haffa en kopp kaffe och njut av atmosfären. 75 9th Avenue, New York, NY 10011, USA

Shop til you drop…

New York

Näst på tur står ett av mina favoritområden i N.Y – Greenwich village. Området vimlar av små butiker och fik. Sväng förresten in på Perry Street/ Bleecker Street om ni liksom jag är inbitna Sex and the city fans. Där finns nämligen Carries lägenhet att drömma sig bort till.

Marc Jacobs

Gillar ni Marc Jacobs och råkar befinna er i Greenwich? Printa ut kartan och börja shoppa! Här trängs butikerna för herr, dam, accessoarer, Bookmarc etc. Hit behöver man gå fler gånger och passa på- priserna är bättre än i Sverige.

Marc Jacobs

När du är i N.Y bör du passa på att unna dig lite nyheter till håret. Hos Rickys finns ett enormt utbud med en massa godbitar och ditt hår kommer vara dig evigt tacksam.

Även naglarna ska passa på att skämmas bort. Märket O.P.I säljs på i stort sett alla matbutiker och är grymt mycket billigare än i Sverige.

Shoppingklassiker? Missa inte att svänga in på en av alla Victoria Secret’s, Tommy Hilfiger och Forever 21 butiker. Converseskor är även det en klassiker som alltid har en given plats i resväskan hem. Varför inte avsluta kvällen med en shoppingrunda? Många butiker har öppet även efter midnatt.

When in Brooklyn….

Brooklyn

Njut av en promenad över Brooklyn bridge där får du samsas med såväl turister som hurtiga New Yorkbor. I Brooklyn ska du passa på att hänga på de lokala fiken, smita in i garagebutikerna och shoppa vintagekläder med designernamn. Bli inte förvånad om du råkar kliva rakt in i en modeplåtning.

Brooklyn

Fashion

Manhattan

Party like its no tomorrow…

När ni är i New York måste ni passa på att njuta av alla takterrasser. Det gömmer sig finns många takbarer och poolpartyn som bara väntar på att avnjutas. Det är verkligen något som jag älskar med New York- alla social människor och alla oväntade upptåg som man tas med på.

Party

Poolparty

Poolparty

Sit back and relax…

Slutligen så måste jag passa på att tipsa om det som kan verka självklart men som verkligen är en pärla- Central Park. Parken är ett perfekt ställe att njuta i en hel dag eller att bara ta en tillflykt till under dagen.

Central park

Njut av en drink eller en stärkande kopp kaffe på klassiska The Boat House och unna er en roddtur mitt i parken. Central Park är en fantastisk oas mitt i stan som jag lovar dig kommer få en alldels egen plats i ditt hjärta.

 

 

 

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Kecka
  februari 5, 2015

  Åh tack för tipsen!!! Partybrunch låter ju super!!

  • Ida
   februari 12, 2015

   Det är gudomligt! 😉

 • jennylovesfitness
  februari 6, 2015

  Oj va sugen man blir på att resa

  • Ida
   februari 12, 2015

   Eller hur!!! Du har ju dock en resa på G snart snygging!

Previous
Nordic Shoe and Bag Fair, Del 1
New York, New York