Vardagskaos

Posted on

Herregud vilken rörig natt och morgon vi har haft. Skrev igår på instastories att Elton sovit så bra ha ha det skulle jag aldrig ha sagt. Det känns som att han har varit uppe hela natten och morgonen, vill inte ligga ensam en endaste sekund utan bara få närhet så Eltons ord är min lag. Fick en uppdatering på min preggoapp i natt som nu gått över till Eltons utvecklingsapp och där stod det att bebisar vid tre veckors ålder kan komma in i en period där de skriker och gråter mer och att de får ett enormt ”mamma och pappa behov” och snacka om ett det kom som ett brev på posten. 

Ke9j19O8TGiUuhhbiZCQvg_thumb_366b

Tur att han är världens sötaste busunge och att sömnbrist snabbt lindras när man får snusa på honom och känna hans magiska doft och får det där leendet som i och för sig kanske beror på gaser men jag intalar mig att leendet är medvetet. Kaffe är också guds gåva just nu, hur hade jag överlevt utan?

+r0TjG5SR0eNdnwEaNLnlg_thumb_3670

Själv så har jag vaknat helt sjöblöt i svett fyra dagar i rad och behövt tvätta alla sängkläder. Är det vanligt när man ammar eller är det kanske någon inneboende stress som orsakar svettattackerna? Ni ska se hur jag ser ut idag, sju svåra år minst! Ändå ser jag mer städad ut nu än vad jag gjorde imorse när jag var genomblöt av svett och sedan kräktes Elton upp all ersättning över mitt hår när jag skulle få honom att rapa. Alltså jösses vilken dag, och ändå skulle jag inte vilja byta ut det för allt i världen ♥.

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

8 Comments
 • B
  april 16, 2018

  Så härligt att höra din positiva inställning, även när det är jobbigt! Ska försöka komma ihåg det när det blir vår tur. ☺️

  • Ida
   april 19, 2018

   Den positivt inställningen går lite upp och ner måste jag säga men hur frustrerad man än är vissa stunder så är det en obeskrivlig känsla när han slänger armarna, om än omedvetet kanske, om en när man ska få honom att rapa eller när han tror att min näsa är bröstet och han ger den en stor blöt puss ha ha! Stor kram och lycka till!!!!

 • Desirée
  april 16, 2018

  Hormonerna går bananas i början, det tog nog en dryg månad innan jag slutade känna mig som en kamin. Bara att hålla ut, det blir bättre!

  • Ida
   april 19, 2018

   Åh tack för din kommentar, skönt att man inte är ensam även om man inte vill att andra ska vara drabbade heller. Har svettats så mycket i armhålorna med så till och med fått eksem, helt sjukt! Ja ja…. bara att hoppas att det vänder. Stor kram!

 • Tina
  april 16, 2018

  Det är ganska vanligt att man svettas mycket om nätterna efter förlossningen. Jag svettades som en tok, men jag kommer inte ihåg hur länge det pågick. Men jobbigt var det.

  • Ida
   april 19, 2018

   Åh skönt att höra att man inte är ensam (även om man inte vill att andra ska drabbas) men usch det är verkligen jobbigt! Det var uppehåll någon dag men tillbaka i det sjöblöta träsket när jag vaknade imorse igen. Kramar <3

 • Sandra
  april 16, 2018

  Om du fortsätter att svettas och känner dig allmänt ”slut” Så be dem kontrollera dina sköldkörtel värden. Jag kände mig helt utmattad i ett halvår efter att vår dotter föddes och trodde nästan att jag kommit in i klimakteriet pga att jag svettades så mycket. Men det var sköldkörteln som hade blivit inflammerad efter graviditeten vilket är rätt vanligt. Men får man inte veta det så sliter det både på kropp och psyke för man kan känna sig väldigt deppig också när kroppen är i obalans på det sättet.

  • Ida
   april 19, 2018

   Åh tack för tipset! Den där sköldkörteln känns som att många drabbas av i olika skeden av livet men att just tröttheten verkar vara enorm! Ska hålla allt under uppsikt <3 Kramar Ida

Previous
Kort tungband, nio timmar på akuten och äntligen en fantastisk specialist